Telefon: 022 22-32-03

Noutăți

AMIC a dat în exploatare un nou bloc locativ

Pe piaţa imobiliară din Chişinău actualmente sunt solicitate mai mult locuinţele modeste, cu una sau două camere. De aceea, Agenţia Municipală de Ipotecă din Chişinău (AMIC) realizează, în ultima perioadă, proiecte de apartamente cu suprafaţă mai mică. Petru Pripa, directorul AMIC, a declarat pentru IPN, la darea în exploatare a blocului de locuit de pe str. Alba Iulia, 101, că Agenţia mai are astfel de proiecte.„Propunem apartamente pentru persoanele care nu au toată suma adunată. Construim blocuri locative cu suprafeţe mai mici. Anterior, erau solicitate apartamentele cu suprafeţe mari, dar astăzi se construiesc după posibilitatea beneficiarilor. S-a dovedit că-s mai solicitate apartamentele cu suprafeţe mici, dar cu baie, bucătărie şi hol mai mari decât cele care se făceau în perioada sovietică. Anterior se făceau camere mari, dar bucătăria era foarte mică şi nu încăpea toată familia la masă”, a spus Petru Pripa.Anterior, în cadrul proiectelor AMIC, beneficiarii puteau contracta credite ipotecare pentru 10 ani. Acum pot împrumuta banii şi pentru 15 sau chiar 20 de ani. De asemenea, anterior prima tranşă plătită era de minimum 45% din costul apartamentului, dar acum s-a redus la 20%-25% şi se stabileşte un grafic de achitare lunară convenabil beneficiarului.Acum AMIC are în construcţie 2 blocuri locative pe bulevardul Cuza Vodă, care se construiesc împreună cu Universitatea Tehnică din Moldova, iar o parte din apartamente sunt prevăzute pentru profesorii acestei instituţii. „Un alt bloc în construcţie îl avem pe str. Drumul Viilor, într-o zonă foarte bună, în apropierea Parcului Valea Morilor. Avem, de asemenea, posibilitatea să relansăm construcţia blocului de pe str. Andrei Doga. Analizăm dacă avem doritori de a investi în acest proiect. Beneficiarii pot începe a plăti în avans atunci când lucrările sunt începute, iar blocul locativ este înregistrat la Cadastru conform legii, astfel asigurându-se că apartamentul nu va fi vândut altcuiva”, a comunicat Petru Pripa.Un beneficiar al Agenţiei AMIC, care a procurat un apartament în blocul de pe str. Alba Iulia 101, a comunicat reporterului IPN că va achita pentru acesta, timp de 4 ani, plăţile lunare fiind la început de 500 euro. Ulterior vor scade treptat. „Nu am riscat să-mi iau apartament plătind în avans, doar în fază terminală de construcţie. Îmi place zona, este mai liniştită”, a spus beneficiarul.

Antreprenorul principal al companiei de construcţie, Silvia Vrednic, a declarat că blocul s-a construit timp de un an şi jumătate, are 55 de apartamente, în variantă albă, care s-au vândut până acum în proporţie de 65%.

 

Comentarii

  • Ion 4 года ago

    Bravo…….. AMIC sinteti o firma cu nume mare conditiile din blocul strada Alba-Iulia 101 sint extraordinare eu personal am un apartament in acest bloc sunt foarte multumit super………… succese voua pe viitor

  • Natalia 4 года ago

    Buna ziua! In ce preț m2 ?