!-- Google Tag Manager (noscript) -->

Noutăți

Criterii după care ne alegem viitoarea locuință

Atunci când alegem un apartament, dar deseori o facem pe viață, și deci, trebuie să ne uităm bine la toate detaliile atunci când îl alegem.

AMIC a făcut o cercetare și a elaborat un top al criteriilor care ne ajută să alegem locuința dorită.

1.  Un criteriu important este cel financiar

Cei care au bani sunt tentați să dea oricât pentru locuința care le place, fără să mai acorde atenție micilor „imperfecțiuni” care pot degenera mai târziu în probleme serioase. Chiar dacă nu dispunem de prea multe resurse financiare, nu trebuie să ne cumpărăm o locuință înghesuită și întunecoasă. Există apartamente mici și cochete ,dar care nu te costă cu mult mai mult. Important este confortul de care ne vom bucura în viitoarea casă.

2. Arhitectura blocului, calitatea construcției și a materialelor folosite

Din start, vei fi interesat de arhitectura modernă a construcției și compartimentarea eficientă a spațiului de locuit. Odată satisfăcute aceste două criterii, vei fi interesat de materialele de construcție folosite, în principal de rezistența și durabilitatea acestora, de eficiența termică și energetică a locuiței.

3 .Amplasarea și reputaţia zonei

Următorul pas în alegerea locuinței este, bineînțeles, cartierul. Un cartier de tradiţie sau nou, sigur, dezvoltat şi recunoscut în oraş, fiind bine conectat la zona de centru şi la celelalte cartiere ale oraşului este cel mai potrivit, fiind dotat cu şcoală, grădiniţă, alte unitaţi publice de care ai nevoie zi de zi.

4. Mijloacele de transport public

O infrastructură rutieră şi de transport public bine dezvoltată reprezintă unul dintre cele mai importante criterii în alegerea zonei de amplasare a locuinţei. Astfel, este important să­ți alegi o locuință într­o zonă bine conectată, în oraş, având în imediata apropiere o staţie de troleibuz, autobuz.Multi isi doresc sa fie in apropiere de locul de serviciu, parinti,rude,prieteni

5. Compartimantarea

Fiecare om are în minte o anumită structură planimetrica pe care şi­ar dori­o în viitoarea sa locuinţă. Deseori, însă, trebuie să te adaptezi variantelor disponibile şi să optezi pentru tipul de apartament cel mai aproape de aşteptările şi nevoile tale. Important este simplitatea, accesul liber la comodităti, posibilitatea de modelare individuală a apartamentului, eliminând/adăugând anumiți pereți, însă aceste schimbări trebuie coordonate cu administrația blocurilor.

6. Apropierea de spaţiul verde.

Într­un oraş tot mai agitat, la sigur tot mai mulți oameni sunt din ce în ce mai interesați ca în apropierea blocului în care locuiesc să existe un spaţiu verde pentru relaxare. Acest factor poate fi determinant dacă ai copii, faci sport în aer liber, sau pur și simplu vrei să locuiești în apropiere de o zonă verde.

Urmând aceste criterii, îți va fi mai ușor să faci una dintre cele mai importante decizii din viața ta – alegerea propriului apartament.

 

Comments are closed.